Stage of Vakantie?
Door: kdelange
Blijf op de hoogte en volg Koen
06 Augustus 2010 | Aruba, Oranjestad
Op dit moment ben ik 5 dagen in Aruba en ik moet nog steeds een beetje wennen. De warmte, de cultuur, het tijdsverschil etc. Alles bij elkaar is het toch een beetje vermoeiend. 's avonds om half 11 ben ik dan ook helemaal kapot. Ik ben dus ook nog geen moment op stap geweest. We hadden woensdagavond wel het plan om naar de Paddock te gaan wat de nederlandse kroeg hier is schijnbaar. Maar toen het uiteindelijk half 11 was viel ik bijna in slaap op de bank dus dat is niet doorgegaan. Waarschijnlijk gaan we vanavond of morgenavond voor de eerste keer op stap.
We hebben woensdag contact gehad onze stagebegeleider en maandag om 15:00 uur gaat onze eerste werkdag beginnen. Best wel een raar idee nog aangezien we allemaal echt een vakantiegevoel hebben. Elke dag gaan we lekker aan het strand liggen bij palm beach. Als je de foto's ziet van palm beach dan zie je ook echt het paradijs waar je aan denkt als je aan Aruba denkt. Het witte strand met de blauwe zee en de palmbomen. We beseffen ook allemaal nog niet dat we hier voor 5 maanden zitten. Maar dat gevoel zal er volgende week wel in zitten aan het eind van de eerste werkweek.
Verder is er echt een duidelijk cultuurverschil. Mensen zijn heel relaxt en houden totaal niet van verplichtingen. Ze hebben er ook een mooie verwoording voor: Poko Poko. Rustig Rustig letterlijk vertaald. De verkeersregels zijn hier ook heel anders. Rechtdoorgaand verkeerd heeft altijd voorrang. Je moet er ect op letten want je veroorzaakt echt een ongeluk als je rechts voorrang geeft. Verder is overal op het eiland een maximum snelheid van 80 km/h wat ook meer dan genoeg is voor de auto die we hebben!
Nergens op het eiland merk je dus dat Aruba eigenlijk een deelstaat is van Nederland. Toevallig toen we boodschappen aan het doen waren dat het ons voor de eerste keer opviel. We waren bij een supermarkt in Oranjestad waar ze opeens de kast en volumia draaiden. Dan kijk je wel even raar op. Verder hadden ze bij deze supermarkt ook nederlandse producten. Bovenop de kaizerbroodjes stondt ook het Jumbo merk op!
Maar ik ga maar eens stoppen met typen want we gaan zometeen weer lekker naar het strand! Ik begin al redelijk bruin te worden dus het gaat de goede kant op!
Ik zal volgende week weer een verhaal plaatsen als ik een paar dagen gewerkt heb.
Ajoo!
06 Augustus 2010 - 15:55
Moeders:
Hoi wat een mooi strand, was het maar vast november. groetjes Anita -
06 Augustus 2010 - 19:21
Robert Van Heeswijk:
Hey Koen,
dit wordt zeker een super leuke ervaring voor jou!!! Wat leuk zeg...
Ik kon helaas niet bij jouw afscheid zijn doordat ik moest werken, maar ga zeker al jouw verhalen vanuit hier volgen! Super veel plezier en lekker genieten van al het moois....
Groet Robert -
08 Augustus 2010 - 13:24
Opa Wim:
Hei jungkske, gin beter
leven dan 'n goei.
Het klinkt allemaal
geweldig. Oma en ik hopen
dat je gauw echt gewenbent. We wensen jou
en je vrienden daar een geweldige tijd toe.
Houwdoe wor ! -
09 Augustus 2010 - 14:18
Fred:
He Jongen ziet er erg lekker uit. Veel plezier je eerste werkdag. Ben benieuwd wat je daar allemaal tegenkomt.Als ik het zo zie vermaak ik me best voor een weekje. Ik hoop wel dat je het vakantiegevoel nog een poosje vol kan houden. Gosuh massol -
14 Augustus 2010 - 12:03
Rob Van Zoggel:
Hee maatje!
Fijn om te horen dat het allemaal goed gaat daaro!!Vast veel plezier met je eerste werkdag of stapavond;)haha
Groetjes maat!! -
02 September 2010 - 18:30
Mick:
Ik mis je echt ik moet wel weer naar school het is best leuk maar het gaat hier goed! Groete familie kroneberg -
02 September 2010 - 18:30
Mick:
17 September 2010 - 05:37
Luka Kroneberg:
hoi koen alles goed in aruba heb je het leuk daar wij missen je echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel groetjes familie doei