De eerste werkweek
Door: kdelange
Blijf op de hoogte en volg Koen
14 Augustus 2010 | Aruba, Oranjestad
Ik had beloofd een bericht achter te laten als mijn eerste werkweek opzat dus bij deze!
Vandaag is mijn eerste vrije dag van de 6daagse werkweek. Nja deze week heb ik maar 5 dagen gewerkt want mijn vrije dag zal meestal op zaterdag zijn. De werktijden zijn of van 14.00 uur tot 22.00 of van 16.30 tot sluit. De eerste 2 werkdagen waren heel anders dan verwacht. Dit heeft er ook mee te maken dat we niet helemaal gewend zijn aan de Arubaanse cultuur. Het restaurant is echt mooi op een geweldige locatie! Het is echt zoals de foto's laten zien op de site van het restaurant! De meeste tafels staan op het strand en 6 of 7 tafels staan zelfs in het water! Het restaurant heeft ongeveer 55 tafels buiten staan! Elke avond is er een mooie zonsondergang voor het restaurant! Alle mensen gaan dan ook meestal 15 minuten staand met hun fotocamera alleen maar foto’s maken van de zonsondergang. Het werken gaat in een hele relaxte sfeer! Dit komt natuurlijk ook door de locatie! Verder werken we allemaal op blote voeten. Er is alleen wel een kleine tegenslag want maandag avond kwamen we thuis na de eerste werkdag en Isrid ( Studiegenoot) had last van haar schouder. Volgende ochtend werd ze wakker en zat haar linkerschouder en arm helemaal vast. We zijn ’s middags naar het ziekenhuis gegaan waar ons verteld werd dat ze een ontsteking in haar schouderbladen heeft. Isrid heeft sinds de eerste stage dag niet meer gewerkt en heeft medicijnen gekrgen. Het gaat iets beter maar ze kan nog steeds niet werken helaas.
De eerste werkdag waren Isrid en ik de water waiters. Niet de meest uitdagende functie in het restaurant maar je moet natuurlijk onderaan beginnen. Maar omdat Isrid dinsdag niet werkte moest ik het hele restaurant van water voorzien en ik kan je vertellen dat het veel werk is om 55 tafels constant van water te voorzien. Ik ben water waiter geweest tot woensdag want woensdag mocht ik voor het eerst brood doen. Ook niet de meest uitdagende functie maar er zit vooruitgang in. Het hele systeem in het restaurant is een Amerikaans systeem. Iedereen heeft een functie zoals cocktail bijvoorbeeld waarbij je alleen maar dranken serveert of fly waarbij je alleen maar borden inzet en uithaalt.
95% van alle gasten die in het restaurant komen zijn Amerikanen. Je hebt ook echt 2 soorten Amerikanen. De ene is heel relaxt en vindt alles prima en de tweede soort kan van elk dingetje een enorm probleem maken en is nooit tevreden.
Bijna alle collega’s in het restaurant zijn Arubanen. Iedereen spreekt dus ook Papiamento. Papiamento is een mengeling van allerlei talen zoals: Nederlands, Spaans, Portugees, Frans, Engels en Afrikaans. Het is voor Isrid en mij ook echt bijna niet te verstaan. De meeste woorden in het Papiamento zijn Spaans maar wij hebben nooit Spaans gehad dus we snappen er niks van. Sinds gisteren heb ik besloten om het te leren en mijn collega’s zijn ervan overtuigd dat het moet lukken in 5 maanden dus we gaan het zien. Het zou wel leuk zijn als ik over 5 maanden thuiskom en ik kan vloeiend Papiamento spreken.
Nja tot zover mijn eerste werkweek. Isrid en ik gaan dadelijk nog even naar the California Lighthouse want dat schijnt heel mooi te zijn. Als ik Aruba nog helemaal wil verkennen zal dat toch op mijn vrije dag moeten gebeuren.
Ik hou jullie op de hoogte!
AJooo
17 Augustus 2010 - 07:33
Marion:
He Koen,
Goed om te lezen dat je je draai al een beetje hebt gevonden daar.
We gaan je volgen hoor de komende maanden.
Veel succes en groeten van ons! Vooral van Luka, hij mist je al wel een beetje zei hij in de vakantie..... -
18 Augustus 2010 - 08:47
Luka:
hoi koen alles leuk daar ik mis je jammer dat ik niet bij je verjaadag kan zijn groetje familie doei! -
18 Augustus 2010 - 18:25
Ria Van Hoof:
ha koen , leuk dat je het goed naar je zin hebt je komt denk ik wel erg bruin terug zo heel de dag op het strand lekker toch . veel plezier nog doeiii -
19 Augustus 2010 - 19:32
Annemiek:
Fijn dat het je goed bevalt. Dat je gepromoveerd bent. Ik kijk er al naar uit dat we je op komen zoeken. Zeker als ik de temperaturen bij jullie zie! Om jaloers op te worden. -
20 Augustus 2010 - 11:25
Moeders:
Hoi nu al broodboy, we gaan voor uit in de wereld, geintje ik ben blij dat je je draai een beetje aan het vinden bent. We zijn net terug uit Belgie, het is daar ook mooi maar anders als bij jullie. Wens Isrid beterschap van me en de rest de groetjes ik hoor je gauw Anita. -
20 Augustus 2010 - 12:09
Opa Wim:
Een lekker uitgebreid
verslag.Leuk om te lezen.
Onze vakantie zit er ook weerop. Het weer werkte niet mee,maar we hebben
toch veel gezien.Tot de
volgende keer.
Houwdoe wor ! -
20 Augustus 2010 - 14:18
Clazien Bosch:
ha die Koen
Leuk om je verslag te lezen en ik weet ook nog waar het over gaat, omdat ik er geweest ben.
het papiaments schijnt toch moeilijker te zijn dan je denkt, Karin was voor haar stage alop cursus, heeft boek meegenomen en ik heb het onverrichte zake weer mee naar huis gekregen dus......ik wens je veel succes, verder veel plezier en neem een lekkere cockail in dat restaurant dat boven de zee hangt heeeeeerlijk
groetjes en veel plezier -
22 Augustus 2010 - 07:54
Imke, Trudy, Bert:
Hoi Koen!
Zo te horen heb je het goed naar je zin! Erg leuk om je verhalen te volgen. Alvast een fijne verjaardag morgen!! Geniet er van!
Groetjes! -
22 Augustus 2010 - 09:56
Bianca:
Hoi Koen
Wat een leuke website!
Ik zal dadelijk de rest bekijken. Zo te lezen maak je het prima op Aruba. Geniet ervan en alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag. -
23 Augustus 2010 - 05:18
Annemiek:
Hé Koen,
Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik zag op Hyves dat je al aan het feesten was gegaan. Ik hoop dat je vandaag ook een leuke dag hebt,
liefs
23 Augustus 2010 - 18:17
Henk & Gerry:
Hoi Koen!
Super leuk te lezen dat het allemaal goed gaat daar. wat een leuke reisverslagen. We gaan ze snel allemaal lezen. We willen je graag vanaf hier nog feliciteren. We hadden het graag persoonlijk gedaan door daarheen te komen...haha.
Veel plezier nog.
Groetjes Henk en Gerry -
24 Augustus 2010 - 22:58
De Van Lithjes:
dag buurman nog gefeliciteerd met je verjaardag ik lees en hoor dat het goed gaat hier gaat ook alles goed we missen je niet hahhahah maak er een leuke tijd van en geniet ervan groetjes uit rosmalen -
30 Augustus 2010 - 00:13
Annemieke & Henk:
hey jongen,
helemaal leuk om je reisverslag zo te kunnen lezen. hopelijk heb je snel je draai te pakken. Zo te horen heb je ook nog een beetje tijd over om lekker te genieten van dat prachtige eiland. wij wensen je heel veel suc6 en hoop nog veel meer van je te horen. liefs en knuffel